Put ka uspjehu počinje odabirom.

LORENA MAREGLIA

Osim dugogodišnjeg iskustva i obrazovanja u području društvenih znanosti, prošla sam put od državne i javne službenice do poduzetnice.

Lorena Mareglia, mag.soc.ped.

Studirala sam u Padovi i Napulju. Od 2005. do 2021. godine radila sam u ustanovama socijalne skrbi s djecom i odraslima, s zatvorenicima u Hrvatskoj i Italiji te u Ministarstvu pravosuđa pružajući psihosocijalnu pomoć pravosudnoj policiji. Također sam provodila iskustveno-edukativne radionice o menadžerskim vještinama za rukovoditelje. Aktivno sudjelujem u organizacijama civilnog društva s ciljem poboljšanja kvalitete života korisnika projekata.

Ovo bogato iskustvo omogućilo mi je rad s osobama različitih životnih iskustava i statusa, u različitim kontekstima. Pomoglo mi je u razvoju vještina aktivnog slušanja, strpljenja i razumijevanja tuđih životnih odabira, dubljeg razumijevanja uzroka životnih izazova, sposobnosti prilagodbe pristupa svakoj osobi i ustrajnosti u olakšavanju procesa prema željenoj promjeni kod pojedinca.

Zašto radim to što radim

Za vrijeme rada u sustavu, fascinirali su me fenomeni poput djeteta koje nije vidjelo svoje roditelje od rođenja, a počinje se ponašati isto kao njegovi biološki roditelji; odrasli ljudi koji, neovisno o sankcijama, iznova čine ista kaznena djela; obitelji koje iz generacije u generaciju imaju slične sudbine. Zbog toga sam počela intenzivno proučavati moguće uzroke i „skrivene” obrasce.

Za vrijeme studija u Napulju, uz pomoć mog profesora koji je u javnoj bolnici radio kao doktor specijalist medicine rada i primjenjivao znanja iz ayurvedske medicine, počela sam proučavati moguće metode i tehnike prevencije i liječenja sindroma izgaranja na poslu na „istočnjački” i „zapadnjački” način. Na tu temu objavljen je moj znanstveni članak u Italiji, te sam na temelju proučenog osmislila i provodila dvodnevne iskustveno-edukativne radionice namijenjene prevenciji izgaranja na poslu.

Moj način rada temelji se na znanjima iz moje konvencionalne struke uz primjenu komplementarnih metoda i tehnika. Nazivam ih komplementarnima jer same po sebi, bez konvencionalnog znanja na područjima interesa, mogu postati kontraproduktivne.

Kako vam mogu pomoći

Sve moje usluge usmjerene su prema osvještavanju ‘nepodržavajućih’ podsvjesnih obrazaca i mogućih uzroka, primjenjujući tehnike i metode ili njihove kombinacije koje najviše odgovaraju svakoj osobi pojedinačno. Cilj je omogućiti osobi koja mi se obrati da doživi vlastiti autentični uspjeh.

Odaberite što vam najviše odgovara:

rješenje slika

Counselling

Ako ste analitički tip i volite razgovarati, counselling će vam najviše odgovarati.

cogs-2279289_1280

Grupne sistemske konstelacije

Ako volite vidjeti „materijalne dokaze” ispred sebe, odabrati ćete grupne sistemske konstelacije.

IMG_2948

Terapija crtanjem

Za one koji se osjećaju pod stresom i pritiskom, terapija crtanjem je odličan odabir.

woman, beauty, light painting-6046019.jpg

Konstelacije po vizualizaciji

Ako volite koristiti maštu, konstelacije po vizualizaciji su najbolji odabir za vas.

business, success, goals-3695073.jpg

Individualne konstelacije

Ako preferirate osobniji pristup i veću fleksibilnost, odlučiti ćete se za individualne konstelacije.

Želite saznati moja promišljanja o širokom spektru životnih tema? Kliknite na „TOPICS” i upoznajte me bolje

ili

DOGOVORITE TERMIN

Ako imate pitanja, želite poslati upit ili rezervirati termin, ispunite kontakt obrazac ili me kontaktirajte putem:
E-MAIL

lorena.mareglia@gmail.com

TELEFON

+385 91 619 5396

Scroll to Top